روش‌های طبیعی جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی

آخرین بروز رسانی: 30 فروردین 1404
بدون دیدگاه

روش‌های طبیعی جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی

روش‌های طبیعی جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی برای تمامی افراد کاربرد دارند. عوامل گوناگونی نظیر بیماری، پیری و کم‌تحرکی باعث تضعیف بافت‌های نرم می‌شوند.

این روش‌ها به عضله‌سازی و جلوگیری از این افت کمک می‌کنند. علاوه‌بر این، مکمل‌های عضله‌سازی خالی از عارضه نیستند.

خوشبختانه روش‌های طبیعی برای جلوگیری از کاهش توده عضلانی بدون مکمل وجود دارد. یادگیری این روش‌های موثر و ایمن می‌تواند در کاهش روند پیری و مبارزه با بیماری‌ها و تضعیف عضلات به شما کمک کند.

فورس ماسل در ادامه شما را با جدیدترین روش‌های طبیعی جلوگیری از افت حجم عضلات آشنا می‌کند.

 

آناتومی عضلات را بشناسید 

بدن ما بیش از 600 عضله دارد. بسیاری از آن‌ها جفت چپ و راست دارند.

مربیان بیشتر به عضلات اسکلتی بزرگی که در حین تمرین استفاده می‌کنیم، توجه دارند. به عنوان مثال می‌توان به عضلات دو سر بازو و چهار سر ران اشاره کرد.

عضلات ما خیلی بیشتر از آن‌چه فکر ‌کنیم، اهمیت دارند. آن‌ها علاوه بر تولید نیرو، قند غذایی را از جریان خون خارج می‌کنند. همچنین بدن را به هنگام استراحت از نظر متابولیکی فعال نگه می‌دارند.

با توجه به این نقش‌های مهم، داشتن عضلات بیشتر بسیار اهمیت دارد. دانشمندان فرآیند عضله یا بافت‌سازی را “هایپرتروفی” می‌نامند.

برای رسیدن به هایپرتروفی باید تعادل بین سنتز و تجزیه پروتئین عضلات از بین برود. ورزش و افزایش مصرف پروتئین به ما در رسیدن به این هدف کمک می‌کند.

معمولا ورزشکاران با روش‌های خلاقانه‌ای پروتئین مورد نیاز را تامین می‌کنند. اما یک رژیم غذایی متعادل و دارای تمامی درشت مغذی‌ها نیز می‌تواند همان اثر را داشته باشد. بنابراین ساخت عضلات بدون مصرف مکمل نیز امکان‌پذیر است.

 

عوامل گوناگون تحلیل رفتن عضلات 

برخی بیماری‌ها و افزایش سن از جمله عمومی‌ترین علت‌های تحلیل عضلانی است. در ورزشکاران حرفه‌ای نیز نداشتن رژیم غذایی مناسب و یا انجام نادرست تمرینات می‌تواند سبب عضله‌ سوزی شود.

شیوع این مشکل در کنار تاثیر ماهیچه‌ها در سلامتی و عملکرد ما نشان ‌دهنده اهمیت جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی و یا در شرایط عادی است.

 

عضله سوزی در اثر پیری

عضله سوزی در اثر پیری

پزشکان به روند کاهش توده عضلانی در طی بالا رفتن سن “سارکوپنی” می‌گویند. این روند اجتناب‌ناپذیر بوده و اکثر افراد در دوران پیری با آن مواجه می‌شوند.

با این حال می‌توانیم به وسیله عضله‌ سازی سرعت این روند را کاهش دهیم.

متاسفانه برخی از افراد مقاومت آنابولیکی دارند و نمی‌توانند به راحتی عضله‌سازی کنند. این وضعیت پزشکی اغلب در افراد مسن دیده می‌شود و مسئله فراتر از سن آن‌ها است.

بر اساس مطالعات، این افراد در معرض خطرات مقاومت آنابولیک، از جمله التهاب مزمن، مقاومت به انسولین و تجمع چربی در عضلات هستند.

 

عضله سوزی در اثر بیماری‌ها

تحلیل عضلانی در بسیاری از بیماری‌ها اتفاق می‌افتد. این روند را “کشکسی” نام دارد که در 50 درصد بیماران سرطانی ظاهر می‌شود.

متاسفانه این بیماران با دو مشکل آنابولیک روبه‌رو هستند. سرطان مستقیما باعث از دست رفتن عضلات می‌شود و شیمی‌درمانی نیز این وضعیت را تشدید می‌کند.

بیماران سرطانی در افزایش توده عضلانی نیز مشکل دارند. بیماران سرطانی، مانند افراد مسن، اغلب دچار مقاومت آنابولیک و سایر عوارض پزشکی می‌شوند.

سایر بیماران بستری شده در بیمارستان نیز به علت تجربه تغییرات جسمی و روحی فراوان تحرک را چالش‌برانگیز می‌دانند. بیمارستان‌ها نیز به ندرت تجهیزات ورزشی مناسب بیماران را ارائه می‌دهند.

 

عضله سوزی در اثر کم‌تحرکی

افراد کم‌تحرک در هر سنی دچار تحلیل عضلانی می‌شوند. اتوماتیک شدن کارها بسیاری از مشاغل را ساده کرده است.

به‌طوری‌که حتی یک بستری کوتاه مدت در بیمارستان نیز می‌تواند به سرعت توده عضلانی را کاهش دهد. کودکان امروز بسیار کمتر از سال‌های گذشته تحرک دارند و به نظر می‌رسد این روند ادامه داشته باشد.

طبق مطالعه منتشرشده در مجله Obesity سال 2017، موانع بسیاری موجب کم‌تحرکی در کودکان و بزرگسالان می‌شوند.

نویسندگان این مقاله به 77 مورد از موانع تحرک، از مراقبت کودکان گرفته تا مسائل ایمنی، اشاره می‌کنند. خوشبختانه روش‌های طبیعی گوناگونی برای جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی و یا ایجاد محیطی پرتحرک و ورزشی وجود دارد.

 

روش‌های طبیعی جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی

عضله سوزی در زنان

تحلیل عضلانی تاثیر متفاوتی بر روی آقایان و بانوان دارد. هورمون‌های مختلف آن‌ها می‌تواند این تفاوت‌های جنسیتی را توضیح دهد. درحالی‌که تستسترون دارای خواص آنابولیک است، استروژن از عضلات زنان در برابر التهاب محافظت می‌کند.

کاهش این هورمون‌ها با افزایش سن، هر دو جنس را در معرض خطر قرار می‌دهد.

با این حال به نظر می‌رسد زنان، حتی در سنین پیری، بیشتر در معرض خطر تحلیل عضلانی می‌باشند.

دلایل بسیاری زمینه‌ساز این موضوع هستند. به عنوان مثال، زنان کمتر از مکمل‌های آنابولیک استفاده می‌کنند. همچنین حضور کمتری در باشگاه‌های ورزشی دارند.

 

پیامدهای ناشی از تحلیل عضلانی 

از دست دادن عضله در پی کم‌تحرکی، بیماری و پیری عواقب ناگواری به همراه دارد. بر اساس مقاله‌ای منتشر شده در سال 2018 در مجله “پزشکی و علوم در ورزش”، از دست دادن عضله می‌تواند موجب انواع بیماری‌ها و حتی مرگ شود.

این امر فارغ از سیگار کشیدن و بیماری می‌تواند درست باشد. حتی درمورد افراد جوان نیز صادق است.

 

چگونه می‌توان از عضله سوزی جلوگیری کرد؟

عضله سوزی به دلایل مختلفی ازجمله کاهش شدید مصرف مواد غذایی رخ می‌دهد که معمولاً در رژیم‌های لاغری سریع و غیر اصولی شایع است.

عضله سوزی عواقب بسیار زیادی برای بدن به دنبال دارد زیرا عضلات مخزنی از مواد پُرانرژی هستند و آن‌ها را برای فعالیت روزانه در اختیار بدن قرار می‌دهند.

مهم‌ترین ترکیباتی که باعث ساخت عضلات شده و از عضله سوزی جلوگیری می‌کنند شامل پروتئین‌ها و آمینواسیدها هستند که ما از طریق رژیم غذایی روزانه آنها را به دست می آوریم.

همچنین برای این منظور مکمل‌های ورزشی زیادی هم در دسترس هستند که در دوران کات از عضلات محافظت کرده و مانع عضله سوزی می‌شوند.

 

علائم عضله سوزی را بشناسید!

عضلات داشته‌های ارزشمندی برای همه افراد هستند و علاوه بر حفظ زیبایی اندام، چربی سوزی را نیز افزایش می دهند.

علاوه بر این، عضلات با ذخیره‌ سازی گلیکوژن، فسفوکراتین و برخی مینرال‌ها باعث افزایش تولید انرژی در بدن می‌شوند.

داشتن عضلات قوی‌تر توانایی بدنی افراد برای تحرک را افزایش داده و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

حفظ عضلات نه‌تنها برای ورزشکاران بلکه برای افراد عادی نیز حائز اهمیت است بنابراین باید در دوره ابتلا به بیماری‌های تحلیل برنده عضلات مانند ایدز، سوءتغذیه و جراحی‌های گوارشی از آن‌ها محافظت کرد.

با اهمیت دادن به تغذیه و استفاده از مکمل های پروتئینی می‌توانید از عضلات خود محافظت کرده و مانع تحلیل عضلات شوید. راهکارهای مختلفی می‌توانند به شما کمک کنند از عضله سوزی در بدن جلوگیری کنید و در مقابل عضله سازی را تحریک کنید.

از دست دادن عضلات زمانی اتفاق می افتد که بدن انرژی لازم را از طریق تغذیه دریافت نکند. در این زمان است که بدن برای حفظ حیات خود از منابع موجود نظیر چربی و عضلات استفاده می کند.

عضله سازی به نوعی باعث کاهش متابولیسم بدن می شود. گاه ممکن است بدون اینکه فرد متوجه شود بدن شروع به عضله سوزی نماید.

بررسی مداوم علائم و نشانه های عضله سوزی برای جلوگیری به موقع لازم است. بنابراین بهتر است با اولین نشانه ها که مهمترین آنها نیز هست آشنا شوید. این علائم عبارتند از:

الف- کاهش وزن شدید

یکی از مهم ‌ترین نشانه‌های تحلیل عضلات کاهش وزن بیش از یک کیلوگرم در هفته است. در این وضعیت شما به‌جای چربی‌های اضافی، عضله‌های بدن خودتان را از دست می‌دهید که می‌تواند تأثیر سویی بر سلامت عمومی داشته باشد.

بنابراین برای چربی سوزی از رژیم‌های اصولی پیروی کنید تا بدون از دست دادن توده عضلانی به وزن دلخواه خودتان برسید.

ب- احساس خستگی

اگر قبلاً تمرینات بیشتری را بدون خستگی انجام می‌دادید ولی الآن خیلی سریع‌تر انرژی از دست ‌داده و خسته می‌شوید بدن شما در حال از دست دادن عضلات است.

البته اگر در یک جلسه تمرینی احساس خستگی داشتید خیلی اهمیتی ندارد ولی اگر بدن شما وارد فاز کاتابولیسم شده باشد حتی پیاده‌ روی روتین نیز برای شما دشوار خواهد بود.

استفاده از قرص انرژی زا و یا تقویت جسمانی برای افزایش سطح توان عضلات، راهکار متناسبی است.

ج- کسالت مداوم

کسالت مداوم اغلب به دلیل تغذیه ناکافی رخ می‌دهد زیرا مغز شما انرژی کافی دریافت نمی‌کند؛ بنابراین نمی‌تواند دستورات لازم را برای عملکرد صحیح اعضای مختلف بدن صادر کند.

این وضعیت باعث ناخوشی و بی‌حالی شما خواهد شد و بدن برای تأمین انرژی موردنیاز خود به‌ ناچار عضله سوزی خواهد کرد.

 

روش‌های طبیعی جلوگیری از تحلیل حجم عضلات

اپیدمی چاقی حداقل یک اثر مثبت دارد. این معضل توجه را به مشکلات مرتبط با کم‌تحرکی جلب می‌کند. همین امر موجب می‌شود راهکارهای گوناگونی ارائه شود.

می‌توانید از این روش‌های درمانی علاوه بر کاهش وزن، برای عضله‌سازی نیز استفاده کنید.

اکثر روش‌های عضله ‌سازی ذاتا آنابولیک هستند. امروزه روش‌های طبیعی دیگری از جمله ورزش، ویبریشن و لیزر نیز گسترش یافته‌اند.

این روش‌های موثر و ایمن، راهی سالم برای عضله‌سازی بدون استفاده از مکمل فراهم می‌کنند.

 

ورزش و جلوگیری از کاهش حجم عضلات به صورت طبیعی

ورزش‌های گروهی فواید زیادی برای سلامتی دارند. ورزش کردن باعث افزایش سلامت قلب و کاهش چربی بدن می‌شود. همچنین احساس همراهی و شوق را نیز برمی‌انگیزد.

گزارشی در مجله اروپایی “علم و ورزش” در سال 2019 منتشر شد. در این گزارش تغییرات توده عضلانی مردان جوان به هنگام بازگشت از مسابقات مورد بررسی قرار گرفت.

در این بررسی محققان با شروع بازی راگبی، ترکیب بدنی و میزان متابولیسم بازیکنان را اندازه‌گیری کردند. سپس این پارامتر‌ها را پس از 14 هفته مجددا ارزیابی کردند.

برپایه نتایج تمرین موجب کاهش چربی و افزایش توده عضلانی بازیکنان به نسبت قبل از بازی شده بود. اما راگبی متابولیسم ایشان را تغییر نداده بود.

جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی

جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی

اسم “بدن‌سازان” تصویری از سوء استفاده از استروئیدهای آنابولیک و بلند کردن دمبل‌های سنگین را تداعی می‌کند.

اما این دو تکنیک عضله‌ سازی مسیرهای کاملا متفاوتی را در طی این قرن طی کرده‌اند. اکنون اکثر افراد خطرات استروئیدها را می‌دانند و پزشکان ورزش‌های مقاومتی را پیشنهاد می‌کنند.

محبوبیت وزنه‌برداری از سالم بودن و کم بودن احتمال آسیب‌دیدگی در آن ناشی می‌شود. ورزش‌های مقاومتی فواید بی‌شماری از جمله تغییرات مثبت فیزیکی دارد.

در مجله “تحقیقات قدرتی و شایسته‌سازی” مطالعه‌ای درباره تاثیر پروتکل‌های مختلف وزنه‌برداری بر عضلات زنان مسن انجام شد.

شرکت‌کنندگان تمرینات مقاومتی را در قالب الگوی سنتی و الگوی هرمی انجام دادند. ایشان چهار روز در هفته و به مدت هشت هفته به سالن بدنسازی مراجعه کردند.

تمرینات‌ آن‌ها در سیستم سنتی، سه ست 8 تا 12 تایی با وزنه یکسان بود. همچنین تمریناتی نیز در سیستم هرمی، سه ست با وزن افزایشی و تعداد کاهشی در هرست داشتند.

نتایج نشان داد جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی و تمرینات قدرتی امری مسلم است.

نسبت به وضعیت اولیه، هر دو سیستم تمرینی سبب افزایش قدرت و توده عضلانی شدند. هر دو روش به یک اندازه موثر بوده و عوارض جانبی نداشتند.

 

افزایش توده بدنی با ورزش‌های هوازی

شنا روشی عالی برای بهبود سلامت کلی بدن می‌باشد. اما این ورزش فایده دیگری نیز دارد.

آب با پشتیبانی از بدن، فشار وارده را کم می‌کند. بنابراین افراد محدود و دارای مفاصل آسیب‌دیده نیز می‌توانند بدون ترس برای بهبود ترکیب بدنی خود شنا کنند.  مطالعه‌ای در مجله اروپایی “پزشکی و علوم در ورزش” در این زمینه منتشر شده است.

در آنر تاثیرات ورزشی مشابه شنا و مبتنی بر آب – ایروبیک آبی – بر بانوان یائسه بررسی شده است.

این افراد سه بار در هفته و به مدت سه ماه ایروبیک آبی انجام دادند. مدت زمان هر جلسه 45 دقیقه بود. نتایج نشان دهنده بهبودی چشمگیر در ترکیب بدنی ایشان بود.

ایروبیک آبی در مقایسه با وضعیت اولیه، موجب افزایش توده عضلانی و کاهش چربی بدن شده بود. همچنین با افزایش جریان خون عملکرد کلی بدن بانوان را نیز بهبود بخشید.

 

جلوگیری از عضله سوزی با تمرینات پلایومتریک

جلوگیری از عضله سوزی با تمرینات پلایومتریک

پلایومتریک در دنیای تناسب اندام به طور مداوم مد می‌شود و از مد می‌افتد. این تمرینات انفجاری فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارند اما با این حال ممکن است باعث آسیب‌دیدگی نیز شوند.

مقاله‌ای در مجله “پیشگامان فیزیولوژی” در سال 2019 چاپ شد. محققان به دنبال شیوه مطمئن‌تری در تمرینات پلایومتریک بودند که برای افراد مسن در معرض خطر سارکوپنی مناسب باشد.

شرکت‌کنندگان سه بار در هفته و به مدت شش هفته بر روی یک ترامپولین اصلاح شده، تمرین کردند.

در مقایسه با وضعیت اولیه، تمرینات شبه‌ترامپولین، باعث افزایش قدرت و توده عضلانی شد. اما هیچ‌گونه مصدومیتی گزارش نشد.

 

افزایش توده عضلانی با ویبریشن

فناوری مدرن روش‌هایی را ارائه می‌دهد که می‌توان بدون ورزش و فعالیت، سلامتی را بهبود ببخشید. به عنوان مثال ویبریشن کل بدن می‌تواند فواید درمانی بسیاری را با آسیب‌های کم ارائه کند.

این روش درمانی به بیماران ضعیفی که نمی‌توانند به مراکز تفریحی مراجعه کنند، تقویت می‌کند. مقاله منتشر شده در BMC Geriatrics تاثیرات ارتعاش‌درمانی بر توده عضلانی بزرگسالان بستری شده را بررسی می‌کند.

بیماران مبتلا به سارکوپنی سه بار در هفته و به مدت 12 هفته ارتعاش درمانی داشتند. مدت زمان هر جلسه 15 دقیقه بود. در مقایسه با وضعیت اولیه، بیماران افزایش آمادگی جسمانی، توده و قدرت عضلانی و انعطاف پذیر بیشتری داشتند.

مهم‌تر از همه این که این درمان کیفیت زندگی ایشان را افزایش داد.

 

افزایش توده عضلانی با الکتریسیته

تحریک الکتریکی می‌تواند در حفظ قدرت عضلانی در طی دوره کوتاه بستری به بیماران کمک کند. به عنوان مثال گزارشی در سال 2016 در بخش مراقبت‌های ویژه انجام شد.

بنا بر این گزارش یک ساعت تحریک الکتریکی در روز سبب می‌شود بیماران پس از جراحی ۴.۵ برابر سریع‌تر از تحریک ساختگی قدرت بدنی خود را بازیابند.

اما این مطالعه تاثیر مثبتی از تحریک الکتریکی بر روی توده عضلانی پیدا نکرد. نویسندگان معتقدند التهاب بعد از عمل جراحی نتایج را تغییر داده است.

بنابراین انجام این آزمایش بر روی افراد سالم‌ می‌تواند مزیای تحریک الکتریکی را داشته باشد. مقاله‌ای در مجله “میولوژی انتقالی” در سال 2015 این موضوع را در افراد مسن و سالم بررسی کرد.

شرکت‌کنندگان بی‌تحرک، سه بار در هفته و به مدت 9 هفته تحت تحریک الکتریکی قرار گرفتند. در مقایسه با وضعیت اولیه، این درمان خانگی تعداد و جرم سلول‌های عضلانی را افزایش داد.

این درمان بدون عوارض جانبی توانست انعطاف‌پذیری و قدرت افراد را نیز افزایش دهد.

 

جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی بدون مکمل 

ورزشکاران حرفه‌ای برای افزایش عملکرد خود به طور فزاینده‌ای به لیزر روی آورده‌اند. نور ساطع شده از این لیزرها می‌تواند با جلوگیری از خستگی باعث سرعت بخشیدن به ریکاوری شود.

لیزر همچنین می‌تواند عضلات را در مدل‌های حیوانی بازسازی کند. یافته‌ها نشان می‌دهند لیزردرمانی ممکن است هایپرتروفی عضلانی ناشی از ورزش‌های مقاومتی را افزایش دهد.

مطالعه‌ای در مجله اروپایی “کاربرد فیزیولوژی” این فرضیه را روی مردان سالم آزمایش کرد.

محققان مردان را به طور تصادفی به سه گروه تقسیم کردند. گروه کنترل، گروه درمان با ورزش‌های مقاومتی و گروه درمان با ورزش‌های مقاومتی به همراه لیزردرمانی.

در گروه درمان‌ها، افراد یک سری تمرینات کششی پا را دو بار در هفته و به مدت شش هفته انجام دادند.

گروه ورزش‌های مقاومتی در مقایسه با گروه کنترل شاهد افزایش قدرت و توده عضلانی بودند. اما در گروه لیزردرمانی به طور قابل توجهی این تغییرات مثبت افزایش یافته و هیچ عارضه جانبی گزارش نشد.

بنابراین ترکیب روش‌های طبیعی جلوگیری از کاهش حجم عضلات راهی آسان برای افزایش حجم بدون مکمل‌ها است.

 

مکمل‌های مناسب برای جلوگیری از عضله سوزی

در کنار تمامی مواد طبیعی و خوراکی های حاوی پروتئین و کربوهیدرات دار که اغلب در برنامه غذایی ورزشکاران و بدنسازان وجود دارد می توان از مکمل های حاوی پروتئین، کربوهیدرات، کراتین، آرژنین نیز برای عضله سازی استفاده کرد.

این مکمل ها می توانند در مدت زمانی کوتاه شما را به فرم و اندام دلخواهتان برسانند. افزایش وزن و حجم با مصرف مکمل بدنسازی مناسب عضله سازی در کنار انجام ورزش های صحیح و اصولی بهترین و سریع ترین روش برای جلوگیری از عضله سوزی و حتی عضله سازی در جوانان است. در ادامه این مکمل ها را معرفی می کنیم.

انواع مکمل‌های پروتئینی

۱- مکمل‌های پروتئینی (پیشگیری از تحلیل عضلات)

انواع مکمل‌های پروتئینی در هر شرایطی با تأمین آمینواسیدها می‌توانند باعث تحریک عضله سازی شده و از عضله سوزی جلوگیری می‌کنند.

پروتئین وی یکی از رایج‌ترین مکمل‌های ورزشی برای تأمین طیف کامل آمینواسیدهای موردنیاز بدن در شرایط مختلف است و بدین ترتیب از عضله سوزی جلوگیری می‌کند.

آمینواسیدها بلوک ساختاری عضلات هستند و فراهم بودن همه آن‌ها در بدن باعث تحریک عضله سازی شده و در شرایط سخت بدن‌سازی و حتی بیماری‌های تحلیل برنده، از عضلات محافظت کرده و مانع عضله سوزی می‌شوند.

 

۲- مکمل گلوتامین (پیشگیری از تحلیل عضلات)

گلوتامین یکی از فراوان‌ترین آمینواسیدهای موجود در بدن است که نقش آن محافظت از عضلات و جلوگیری از تحلیل عضلات در شرایط مختلف مثلاً دوران کات یا ورزش‌های سنگین است.

استفاده از مکمل های حاوی ال گلوتامین نیز مؤثر است چراکه گلوتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای ریکاوری نیز بسیار مناسب است.

این آمینواسید با تحریک ترشح هورمون رشد بدن را در حالت آنابولیسم قرار داده و عضله سازی را در بدن فعال می‌کند. بسیاری از ورزشکاران در دوران فعالیت ورزشی خود به دلیل منافع فراوان از این مکمل استفاده می‌کنند.

 

۳- مکمل بی سی ای‌ای

بی سی‌ای‌ای یک مکمل ورزشی بسیار محبوب و مناسب جهت پیشگیری از تحلیل عضلات است که شامل سه آمینواسید شاخه ‌دار والین، لوسین و ایزولوسین است.

این آمینواسیدها فراوان‌ترین اسیدآمینه‌های موجود در بافت عضلات هستند که در دوران کات یا کمبودهای تغذیه تجزیه ‌شده و به انرژی تبدیل می‌شوند.

بنابراین از عضلات محافظت کرده و از عضله سوزی جلوگیری می‌کنند. BCAA مکمل بسیار مناسبی جهت تحریک عضله سازی است و به‌خوبی از عضلات ارزشمند شما محافظت می‌کند.

انواع مکمل کراتین

۴- مکمل کراتین

یکی دیگر از مکمل‌های محبوب برای عضله سازی و پیشگیری از تحلیل عضلات، کراتین است که همه ورزشکاران از مزایای آن برای ساخت توده عضلانی استفاده می‌کنند.

کراتین با افزایش تولید انرژی در بدن عضله سازی را بهبود بخشیده و از تحلیل عضلات به دلیل فعالیت‌های بدنی شدید جلوگیری می‌کند.

 

۵- مکمل آرژنین

آرژنین یکی دیگر از مکمل‌های محبوب پیشگیری کننده از تحلیل عضلات است که ورزشکاران برای ساخت عضلات از آن استفاده می‌کنند.

 قرص ال آرژنین باعث افزایش تولید هورمون رشد و NO (نیتریک اکسید) در بدن شده و از طریق رساندن مواد غذایی بیشتر به عضلات باعث ساخت فیبرهای عضلانی می شود و از تحلیل عضلات جلوگیری می‌ نماید.

 

۶- مکمل HMB

HMB یکی دیگر از مکمل‌های فوق‌العاده مفید برای جلوگیری از عضله سوزی در طول تمرینات بدنی شدید است و مانع تحلیل عضلات می‌شود.

HMB یا بتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات درواقع یکی از متابولیت های لوسین است که از تحلیل عضلات جلوگیری می‌کند.

 

 

جمع‌بندی

عوامل گوناگونی سبب تحلیل رفتن عضلات و یا عضله سوزی می‌شوند. از جمله افزایش سن، نداشتن تحرک کافی و انجام نادرست تمرینات ورزشی.

عموما تغذیه مناسب در کنار انجام منظم تمرینات ورزشی به حفظ عضلات و جلوگیری از تحلیل آن‌ها کمک می‌کند. در این میان مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از عضله سوزی در بدنسازی داشتن تغذیه مناسب ورزشی است.

در کنار آن انجام صحیح تمرینات و داشتن ریکاوری مناسب نیز اهمیت دارد.


تالیف:

فورس ماسل  (اقتباس از مقاله‌ای از سایت livestrong.com)

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.